Persbericht van de Gele Hesjes
05-01-2019

Sinds enige tijd is het voor Nederland duidelijk dat onze beweging bestaat. Wij blijven groeien, en onze protesten blijven toenemen.

Helaas zijn er ook groeperingen die denken hun agenda op die van ons te kunnen plakken. We noemen als voorbeeld Pegida.

Vandaag waren diverse leden van die groeperingen aanwezig op ons protest in Den Haag. Er zijn beelden verschenen die volledig in scene zijn gezet om de samenwerking met de politie te ondermijnen.

We hebben het over het enige incident tijdens dat protest in Den Haag, dat een vrouw in een geel hesje met een kinderwagen zou zijn gearresteerd. Wij hebben voldoende getuigen hiervan! De opzettelijke provocatie van deze ‘dame’ zou de aanleiding moeten zijn van een opstootje met de politie, wat de Gele Hesjes in de rechts extreme kant moet duwen.

Wij staan dit soort praktijken niet toe! Wij zijn vreedzame, hardwerkende mensen met een missie: Het duidelijk maken van onze standpunten, en niet die van een rechts-extremistische noch extreem linkse organisatie.

De Gele Hesjes zijn een afspiegeling van het hele volk, maar keuren acties zoals deze absoluut niet goed.

Laat het duidelijk zijn, de mensen die zo iets willen zijn géén Gele Hesjes! Wij nemen met klem afstand van deze wanpraktijken en willen niets met deze mensen te maken hebben!

De Gele Hesjes.